sze.
15.

David Tavaré albumát csak illegálisan lehet letölteni?

Azt mondják, hogy aki nincs benne a Google első tíz találatában az nem létezik. Van benne igazság, hiszen szinte mindenki ezt a keresőt használja.

Amiért viszont ez a poszt született: beírtam a Google-be David Tavaré - La Vida Viene Y Va. (ez David albumának a címe)

A következőket oldalakra irányított volna:

01. extratorrent.com
02. www.mininova.org
03. sumotorrent.com
04. www.torrentreactor.net
05. www.torrentz.com
06. www.zoozle.org 
07. thepiratebay.org
08. www.onlytorrents.com
09. www.fulldls.com
10. www.bitdig.com

A második oldalon sem jobb a helyzet. Majd a harmadik oldal legtetején egy ukrán oldalra irányított a kereső, és itt már legálisan, számonként $0.12-ért, az egész albumot, pedig $ 1.68-ért lehet letölteni.  (A mai árfolyamon számítva az egész album nem kerül 290Ft-ba!!) 

De sajnos, egy átlag júzer nem azt keresi, hogyan tudna legálisan letölteni, hanem épp ellenkezőleg. Ezzel nem is lenne baj, de legalább legyen ott az elsők között egy legális letöltőportál, hogy mégis legyen választási lehetősége a felhasználónak. De ez már inkább a keresőóriás feladata lenne. 

Egyébként David új számára is a kereső leginkább az illegális letöltőoldalakat adja ki. Az első fizetős oldal a Blanco y Negro (ez Tavaré kiadója). Sokallom az 5.95€ árat (1500 Ft, amihez még hozzájön a postaköltség), de mondjuk ez CD, és még mindig olcsóbb, mint ha magyar lemezboltban vagy áruházban vennénk meg. Miért van ez? A poszt végén kiderül.

Születtek már alternatív megoldások hogyan lehetne megállítani a folyamatot.
Valószínűleg sehogy.
Viszont szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha a letöltőportálon lenne egy limitünk, amit minden hónapban levásárolhatnánk, és cserébe kapnánk a szponzorok reklámjait. Így megmarad az ingyenesség látszata, és még nem is lopnánk az előadótól.

És még valami: Én személy szerint nem ajánlom a magyar legális letöltőportálokat, mivel ha oda fizetünk, pénzünk nagyrésze Magyarország legnagyobb törvényesen működő MAFFIÁJÁHOZ, az Artisjus-hoz jut, nem pedig a művészekhez. 

versión español (automatico traducir) - spanish version (automatic translate) 

David Tavaré feat Nina- Centerfold (2008. május)

 
*

Miért nem tudok hozzászólni a témához? Kiderül a Tudnivalókban.
 

Címkék: hír spanyol dance

A bejegyzés trackback címe:

https://radiotop20.blog.hu/api/trackback/id/tr43664832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása